KOCAELİ ADLİYESİ
UYAP'ım Açılmıyor

UYAP Uygulamaları Açılırken Alınan Hatanın Giderilmesi

1- Bilgisayarınızda açık bulunan tüm programları kapattıktan sonra Başlat menüsüne gelin ve Denetim Masasını açın.

2- Denetim masası içerisinde bulunan Java uygulamasını açın. (Java uygulamasının görünür olmaması halinde sağ üst köşede bulunan görüntüleme ölçütünü Büyük Simgeler olarak değiştirin.)

3- Açılan Java Kontrol Panelinde Settings butonuna tıklayın.

4- Açılan ekranda Delete Files Butonuna tıklayın.

5- Açılan küçük pencerede iki sekme de işaretli olacak şekilde Ok butonuna tıklayın. (Sistem işlemi tamamladığında otomatik olarak küçük pencere kapanacaktır.) Ardından 3 ve 4. adımlardaki pencerelerde bulunan Ok butonlarına basarak işlemi tamamlayın ve açık olan pencereleri kapatın.

6- Bilgisayarınızın masaüstünde bulunan Bilgisayarım klasörünü açın.

7- C: Klasörünü açın.

8- Klasör içerisinde bulunan UyapData, UyapDataTest ve varsa UyapDataW8 klasörlerini silin, sadece Uyap yazan klasörü kesinlikle silmeyin. Aynı klasörde bulunan Kullanıcılar klasörünü açın.

9- Kullanıcılar klasörü içinde bulunan Kendi sicil numaranıza ait klasörü açın.

10- Kullanıcı klasörü içerisinde bulunan UyapData klasörünü silin ve AppData klasörünü açın.

11- AppData gizli bir klasör olduğundan görüntülenemediği taktirde; Düzenle açılır menüsü altından Klasör ve arama seçeneklerine tıklayın.

12- Klasör ve arama seçeneklerini açtıktan sonra görünüm sekmesi altında bulunan gizli dosya ve klasörleri göster seçeneğini işaretleyerek tamam butonuna basın.

13- AppData ve ardından LocalLow klasörünü açın.

14- Klasör içerisinde bulunan Sun Klasörünü silin

15- UYAP a giriş yapabilirsiniz.

16- Tüm bu işlemlere rağmen Uyap açılmıyor ise Uyap açılmış herhangi bir bilgisayarın C: Klasöründe bulunan UyapData klasörünü kopyalayıp kendi bilgisayarınızdaki C: Klasörüne ve C: klasörü içinde bulunan kullanıcı klasörüne yapıştırdığınız taktirde sorun kesin olarak çözülecektir.